opc_loader

Wat is het?

Wacha - Marokkaans voor 'akkoord' of 'oke!' - is een selectie van de meest bijzondere poefs, kussens en kleden die wij tegenkwamen in de souks van Marrakech en in het Atlasgebergte. Het aanbod is divers: we verkopen de kleuren uit Azilal, de ingetogenere patronen uit het Rifgbergte en een paar extravagante poefs en kussens die met de zogenaamde boucherouite-techniek zijn gemaakt. Sommige spullen zijn vintage en enigszins geleefd - dat zijn unieke stukken. Maar we verkopen ook nieuwe producten. Alles is handwerk, gemaakt van de beste, natuurlijke materialen.   

Hoe komen we eraan? 

Door dagenlang zoeken, kijken en vergelijken. Over elk kussen, kleed of poef is nagedacht of we het in onze collectie vinden passen. Omdat we inmiddels bekend zijn met een aantal verkopers in Marokko, kunnen zij met ons meedenken. We maken vervolgens een eerlijke prijs en dan brengen we de boel naar Amsterdam.

Wat krijg je precies?

In het geval van een kleed krijg je deze opgerold en ingepakt thuisgestuurd. De poefs en kussens komen zonder vulling - dus alleen als hoes - naar je toe. Voor veel van onze producten geldt dat het uitgesproken, niet te vermijden elementen in je interieur zullen zijn. Dat maakt ze zo mooi, maar we raden aan om vooraf voor te stellen hoe dat staat in je huis. En bedenk vooral bij vintage producten dat er sprake kan zijn van kleine gebruikssporen. Niks groots, niks geks, hoogstens een teken van leven. En wij garanderen dat al onze producten nog een nieuw leven lang mee kunnen.

Over ons

Wij zijn Sanne - beeldredacteur en fotograaf - en Kees - journalist. Door ons vak zijn we gewend na te denken over schoonheid en verhaal. Dat vonden we tijdens een reis naar Marokko allebei in overvloed bij deze producten. Nadat we een poef en een kleed voor onszelf hadden gekocht, besloten we dat we meer mensen moesten aansteken met ons enthousiasme. We gingen terug, stopten onze koffers vol en Wacha was geboren.